Luonto ja kulttuuri – miten luontoa on tulkittu taiteissa. 30 minuuttia

70,00

30 minuuttia ohjausta videopuhelun välityksellä (Teams tai Google Meet) + aiheeseen liittyvät nettilinkit. Luonto -aiheisessa teemaopastuksessa käydään keskustellen läpi luontotulkintojen historiaa eri taiteissa ja haetaan asiakkaalle mieleisiä tapoja nauttia kulttuurista tänä päivänä. Videopuhelu saattaa järjestyä nopeastikin, mutta aikataulut vaihtelevat. Kun olet ostanut tuotteen, otan vuorokauden sisällä yhteyttä sinuun ajan sopimiseksi. Halutessasi voit olla minuun yhteydessä: oskari.manttari@lilith.fi tai 045 7834 3164. Palvelu tulee maksaa 24 tuntia ennen sovittua ohjausta. Sovitun ajan voi peruuttaa tai siirtää viimeistään 24 tuntia ennen sovittua ajankohtaa.

Osasto:

Kuvaus

Kulttuurin personal trainer

Kulttuuriopas kartoittaa asiakkaan mieltymykset ja toiveet sekä tarjoaa tiiviin tietopaketin yhdessä valittavista aiheista. Vaikkei opas tiedä kaikkea kaikesta, paljon paljosta riittää yhteisten aiheiden löytymiseen. Löydät kulttuuria, jota et ole edes tiennyt kaivanneesi. Tarjontaa on paljon jopa koronarajoitusten aikaan. Oskari Mänttäri tarjoaa laaja-alaista kulttuuriopastusta videoyhteydellä (Google Meet tai Teams), ohjausta omien kiinnostuksen kohteiden tunnistamiseen ja siihen, miten löytää lisää tietoa.

Itselle sopivien uusien elämysten tunnistaminen erilaisilta listoilta saattaa olla haastavaa ilman alan syvällisempää tuntemusta. Kaikkea ei löydy listoilta ja listatkin ovat usein erikoistuneet erilaisiin sisältöihin. Palvelu tarjoaa näkökulmaa laajentamalla uusia oivalluksia myös pitkään kulttuuria harrastaneille. Asiakkaan saama hyöty kantaa paljon yksittäistä harrastuskertaa pidemmälle tämän löytäessä uusia suuntia kiinnostuksen kohteilleen. Ohjaus sisältää runsaasti kiinnostavaa tietoa asiakkaan valitsemista aiheista.

Jos haluat perehtyä tarkemmin johonkin tiettyyn osa-alueeseen, kerrothan siitä etukäteen palvelua tilatessa. Kulttuuriopastus tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa voivat yhdistyä esim. musiikki, elokuvat, kirjallisuus, kiinnostavat live-esitykset, näyttelyt, kierrettävät kulttuuriympäristöt ulkona ja sisällä, ravintola- ja kahvilasuositukset sekä kiehtovat erikoismyymälät. Kokonaisuuksia voidaan suunnitella myös kokonaan tai osittain verkkotarjonnan varaan. Netti on pullollaan musiikkia, elokuvia, kirjallisuutta, kuvataidetta ja tietysti nettikauppoja, joista voi tilata elämyksiä kotiin.

Yhdessä suunniteltavan elämyskokonaisuuden lähtökohtana voi olla esim. muihin harrastuksiin, työhön, perheeseen tai yhteiskuntaan liittyvä aihepiiri, tietty aika tai tyylikausi, tai turistin näkökulma tietylle alueelle. Jos tiedät jo haluavasi tutustua tarkemmin määrittelemääsi kulttuurin osa-alueeseen, sekin sopii. Keskustelun jälkeen Kulttuuriopas lähettää listan aiheeseen liittyvistä nettilinkeistä, jotta asiakkaan ei tarvitse tehdä muistiinpanoja keskustelun aikana. Alla olevasta esittelystä saa yleiskuvaa Oskarin tuntemista kulttuurin alueista ja painotuksista.

Oskari Mänttärillä on yli 20 vuoden tuottajakokemus eri taiteenaloilta. Samalla hän on auttanut konsulttina ja kouluttajana muita löytämään vahvuusalueensa tapahtumatuotannon, brändäyksen ja strategisen suunnittelun alueilla. Musiikkitoimittajan töitä hän on tehnyt seitsemisen vuotta. Oskari on myös esiintynyt satunnaisesti laulusolistina ja useiden kuorojen riveissä. Koulutukseltaan hän on hallintotieteen maisteri ja tuottaja sisältäen yliopisto-opintoja musiikkitieteestä ja taidehistoriasta. Monenlaiset tanssilajit salsasta nykytanssin kautta steppiin kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin, joita hän on kokeillut riittävästi tietääkseen, että näiden on syytäkin pysyä harrastuksina. Nuoruuden kiihkeä intohimo elokuvahistoriaan on tasaantunut, muttei suinkaan sammunut. Kirjallisuudesta ja näyttelyistä Oskari nauttii aina ehtiessään. Himokävelijänä hän kiertää ahkerasti alueen kulttuuriympäristöjä.

Ohjaus tapahtuu suomeksi. Aiheisiin voidaan haluttaessa syventyä tarkemmin tai laajentaa näkökulmaa seuraavilla ohjauskerroilla.

Kulttuurioppaasta sanottua

“Kulttuuriopastus tarjosi mukavasti vaihtoehtoja oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Erityisesti vinkit ulkokohteista olivat erittäin tervetulleita näin korona-aikana.”

“Oskari ohjasi minut aivan uusille, jännittäville poluille film noir -genressä tuntimme aikana. Monta näkökulmaa, joista en ollut tietoinen, ja sain hyvän setin linkkejä meilitse. Miellyttävä tunti avuliaan ja osaavan oppaan seurassa.”

“Pyysin ja sain kulttuurioppaalta hyviä vinkkejä erityisesti kulttuurimaisemiin pääkaupunkiseudulla. Myös netin tarjoamista mahdollisuuksista oli puhetta. Keskustelu oli mukava ja antoisa.”